Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ніхто не збирається здавати незалежність і суверенітет країни, "навіть братній Росії".

Про це він сказав у своєму зверненні до депутатів.

"Ми ніколи не збиралися і не збираємося входити до складу будь-якої держави, навіть братньої Росії", - сказав Лукашенко.

Він також підкреслив, що ніхто ніколи не підпише документів, які "зашкодять" Білорусі. При цьому він зазначив, що сторони не ведуть діалогу з політичних питань, наприклад про створення єдиного парламенту.

Лукашенко повідомив, що робота над програмою дій про поглиблення інтеграції в рамках Союзної держави і над пакетом "дорожніх карт", а також угодами про дражливі для обох сторін питання перебуває на завершальній стадії. При цьому він вказав, що наразі не вирішено низки принципових питань, зокрема про газ і нафту.

"Навіть елементарне питання не вирішене про брудну нафту. Але ж ми провалили ВВП в основному через нафтові проблеми", - сказав Лукашенко.

Раніше президент Білорусі говорив, що РФ щороку висуває республіці нові умови. "Нам щороку підсовують нові умови, і ми постійно в економіці щось втрачаємо, втрачаємо і втрачаємо... Вибачте, нахріна потрібен тоді такий союз", - сказав президент Білорусі.

Нагадаємо, наприкінці листопада президент РФ Володимир Путін і Лукашенко домовилися створити єдині парламент і уряд. Повідомлялося, що планована Союзна держава - це наддержавне об'єднання РФ і Білорусі з організацією єдиного політичного, економічного, військового, митного, валютного, юридичного, гуманітарного і культурного просторів.

Раніше агентство Bloomberg писало, що Путін шукає шляхи для забезпечення свого подальшого впливу завдяки створення більш тісного союзу з Білоруссю.

Джерело.

2ogoloshenya