Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

В Албанії стався землетрус, магнітуда якого становила 6,4 бала. У столиці країни, Тирані, зруйновано декілька будівель.

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що загалом 325 постраждалих отримують медичну допомогу в лікарнях Дурреса і Тирани.

Також стало відомо, що кількість загиблих збільшилася до шести. Міністр оборони підтвердив їх загибель і сказав, що цифра може бути не остаточною, так як під завалами ще залишаються люди.

Стало відомо, що серед загиблих був 10-річний хлопчик, який загинув у своїй квартирі в місті Тумана, в той час як його мати перебуває під уламками.

За даними Геологічної служби США, землетрус стався на глибині приблизно 20 кілометрів. Епіцентром стало портове місто Дуррес, але підземні поштовхи відчувалися в ще кількох населених пунктах.

У трьох містах Албанії - Дурресе, Леже і Тирані - закрили школи. Учні залишатимуться вдома до того моменту, поки не мине загроза повторних поштовхів.

"Пожежники і військовослужбовці допомагають жителям, які опинилися під завалами", - повідомили в пресслужбі Міністерства оборони Албанії.

Нагадаємо, раніше найбільшим землетрусом за останні 30 років в Албанії вважався той, що стався у вересні 2019 року. Його магнітуда становила 5,8 бала. Постраждали 68 осіб, 21 з них знадобилася госпіталізація.

Епіцентр землетрусу розташовувався недалеко від портового міста Дуррес, приблизно за 60 кілометрів на північний захід від столиці країни. Осередок залягав на глибині 10 кілометрів.

Джерело.

2ogoloshenya