Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Французький адиктолог Мокка Лорберг назвала симптоми появи алкогольної залежності.

Про це пише УКР.Здоров'я.

– Наприклад, коли ви не можете утримуватися від споживання алкоголю, незважаючи на негативні наслідки для життя і всупереч наміру перестати пити. Або коли повсякденне життя людини обертається навколо алкоголю і зусиль по тому, щоб його отримати, – розповіла експерт.

Погано, якщо людина не може випити один келих і зупинитися на цьому, додала вона.

Раніше Організація економічного співробітництва та розвитку опублікувала рейтинг країн з найвищим споживанням алкоголю. Франція посіла третє місце (11,7 літра), Росія – сьоме (11,1 літра), Україна не потрапила в топ-45.

– Якщо ви випиваєте перший келих, щоб вгамувати бажання випити, і потім короткостроково відчуваєте себе краще – це теж говорить про залежність. Як і той факт, що споживання алкоголю стає для вас нав’язливою ідеєю, – уточнює фахівець.

Причому різниці в тому, якому напою віддає перевагу людина, немає.

– Вживання алкоголю, навіть червоного вина, кожен день не дає здоров’ю нічого хорошого, як би не говорили про зворотне, а, навпаки, несе значні ризики, – підкреслила лікар.

Онкологи теж назвали перші ознаки алкоголізму. Це бажання випити і сп’яніти, яке часто виникає, звичка знімати напругу при виникненні будь-яких проблем з допомогою спиртного, виникнення проблем на роботі і вдома через вживання алкоголю.

Тривожною ознакою є також зміна поведінки при вживанні алкоголю: людина стає агресивною, скандальною, "іншою".

Джерело.

2ogoloshenya