Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Британію назвали "незаконним колоніальним окупантом" Маврикія після того, як Лондон проігнорував крайній термін для повернення контролю над заморською територією острівній державі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

ООН дала Британії шість місяців, щоб відмовитися від контролю над островами Чагос - але цей період уже минув.

Маврикій - острівна держава в Індійському океані - наполягає, що в момент набуття незалежності в 1968 році архіпелаг Чагос був насильно відокремлений від нього колишньою метрополією – Сполученим Королівством. В обмін на незалежність Маврикій продав острови за 3 млн фунтів. Зараз острівна країна вимагає відновлення справедливості.

Британія заявляє, що не визнає домагання Маврикія на суверенітет над островами.

Міністерство закордонних справ і у справах Співдружності Великої Британії (FCO) наполягає, що воно має повне право утримувати острови - один з яких, Дієго-Гарсія, є домом для військової авіабази США.

"Велика Британія не сумнівається в нашому суверенітеті над британською територією в Індійському океані, яка знаходиться під безперервним британським суверенітетом з 1814 року", - йдеться в заяві відомства.

Лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін у свою чергу сказав, що важливо повернути острови "як символ того, що ми хочемо вести себе відповідно до міжнародного права".

Прем'єр-міністр Маврикія Правінд Джагнаут після того, як минув термін на повернення островів, визначений резолюцією ООН, заявив, що Британія тепер є незаконним колоніальним окупантом.

Джерело.

2ogoloshenya