Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Знайдено нейронні зв'язки, які відповідають за імпульсивну поведінку. Ці самі зв'язки виробляють меланін, який концентрує гормон (MCH), що пов'язаний з формуванням апетиту і схильністю до прийому наркотичних речовин.

Про це повідомили американські вчені, опублікувавши своє дослідження в MedicalExpress.

Дослідники з Університету Південної Кароліни провели експеримент на щурах і з'ясували, що імпульсивність не пов'язана з голодом. Під час дослідження щури прагнули якомога частіше отримувати їжу, багату на жири і вуглеводи, при цьому в мозку гризунів вчені виявили підвищений рівень MCH.

Разом з тим, дослідники виявили, яка ділянка мозку відповідає за формування шкідливих звичок, у тому числі за пристрасть до алкоголю і солодкого. З'ясувалося, що за імпульсивну поведінку відповідають клітини в латеральному гіпоталамусі, котрі передають сигнали нейронам, які беруть участь у формуванні емоцій і послаблюють контроль.

Вчені впевнені, що це дослідження буде корисним для розробки нових методів лікування розладів, пов'язаних з імпульсивною поведінкою.

Джерело.

2ogoloshenya