Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Колишній бойовик "ДНР" і підозрюваний у справі рейсу MH17 Володимир Цемах заявив, що Нідерланди пропонували йому громадянство і участь у програмі захисту свідків у справі про катастрофу літака Malaysia Airlines рейсу МН17.

Про це він сказав в інтерв'ю гендиректору "РИА Новости Україна" Кирилу Вишинському, обвинуваченому в державній зраді і сепаратизмі, передає Українські Новини.

За його словами під час перебування в СІЗО в Києві його кілька разів допитували російськомовні слідчі з Нідерландів та Австралії. Колишній бойовик повідомив, що вони запропонували йому захист у разі надання свідчень.

"Вони пропонували програму захисту свідків, пропонували громадянство і будиночок в Голландії...", - стверджує Цемах.

Також Цемах додав, що відмовився від пропозиції через свій "патріотизм".

У той же час він підтвердив, що під час операції з його затримання в Сніжному українські силовики були обстріляні з мінометів.

"З того боку здійснили мінометний обстріл. Сказали, будуть кидати п'ять мін. Мене почали везти в колясці, вони чомусь кинули шосту. Я кажу, напевно, одразу прикопайте", - розповів Цемах.

Джерело.

2ogoloshenya