Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Українець не купив квитка та їхав у громадському транспорті «зайцем»

 У Польщі контролер трамвая став фігурантом ксенофобського скандалу – перевіряльник нагрубив українцеві, який їхав у транспорті без квитка, та заявив, що у такий спосіб рятує свою країну від «злодіїв з України». Інцидент стався у Варшаві 28 жовтня, повідомила «Газета Виборча».

Контролер у трамваї №9 зловив одного з пасажирів, який виявився українцем, та їхав, не сплативши за проїзд. За словами свідків, він почав агресивно поводитися та кидати в бік «зайця» ксенофобські вислови.

«Він кричав, що українець злодій, що українці грабують Польщу. Він погрожував, що його в подальшому не пустять через кордон. Українець ні на кого не нападав, не протестував і не провокував. Він опустив голову, як майже кожен, кого ловлять за неоплачений проїзд», – розповів журналістам один з очевидців, який був у той час у трамваї.

Він додав, що у нього склалось враження ніби контролер перебував під впливом психоактивних речовин. За його словами, інші пасажири звернули увагу контролера на його поведінку, але це спровокувало чоловіка на ще більшу агресію. Він закричав в бік однієї з жінок в салоні, що робить це для неї, щоб вберегти Польщу «від злодіїв з України». З рештою, перевіряльник вийшов через дві зупинки з транспорту.

Одна з пасажирок опісля зателефонувала на місцеву гарячу лінію та поскаржилась на контролера, але наразі відповіді не отримала. Згодом представниця міської транспортної управи Магдалена Потоцька повідомила пресі, що інцидент розслідують та шукають цього працівника.

Польський центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки також зацікавився цим випадком. «На жаль, таких повідомлень стає дедалі більше. Нещодавно винних спіймали у Познані та Вроцлаві. Покаранням [за ці злочини] є обмеження волі з необхідністю виконувати безкоштовну соціальну роботу», – заявив голова Центру Конрад Дулковський.

Проте він додав, що іноземці, які зазнали таких ксенофобських атак, зазвичай рідко повідомляють про це до відповідних органів. На його думку, громадяни інших країн не хочуть зайвих клопотів та не вірять, що їхні повідомлення щось змінять.


Джерело.

2ogoloshenya