Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Не секрет, що тривалість життя в Японії найвища у світі. Вихід на пенсію для японців – новий життєвий етап, де ти можеш відпочивати та подорожувати, а 90-річчя – це чергове веселе свято з близькими. Ми вирішили розкрити таємниці молодості та довголіття мешканців країни сонця, що сходить.

Мистецтво їжі

Їжа для японців – це справжня наука: вони не готують на запас. Овочі, крупи, риба та свинина – основні інгредієнти щоденного меню кожного мешканця Японії.

Доречі, готується їжа також по-особливому: крупи повинні бути ледь недовареними, овочі – прожареними на маленькому вогні, а свинину ріжуть прямо з кістками і варять близько 7-8 годин, завдяки чому з м'яса виварюється холестерин та утворюється колаген. Сіль та гострі приправи тут не в пріоритеті.

Водорості в цій країні їдять не лише через смакові якості, а й через корисність: модзуку чи вакаме захищають шкіру від УФ-проміння та забруднень

Сашимі з риби чи морепродуктів давно перекочували з японського столу на стіл кожного європейця, але свіже м'ясо козла залишається делікатесом виключно для мешканців країни сонця, що сходить. До слова, японці впевнені, що через м'ясо козла людина переймає його якості: стійкість, силу, відвагу та мужність.

Їжа з високим вмістом вітаміну С. Довгожителі обожнюють цитрусові та стараються їсти їх щодня, завдяки чому меланін в шкірі розщеплюється і вона стає світлою та рівною.

Вода в житті кожного японця займає особливе місце. Її ніколи не споживають разом із їжею, а просто беруть з собою пляшку води на прогулянку. Дуже важливо, щоб вода була кімнатної температури і без будь-яких добавок.

Антидеприсант у пляшці

Довгожителі не відмовляють собі в бокалі вина за обідом. Для них це справжній антидеприсант, який допомагає розслабитися після важкого дня і підняти собі настрій. До слова, фруктові вина в Японії – чудовий подарунок на будь-яке свято. Таким подарунком гість бажає знайомому здоров'я та довголіття.

Зміївка (зміїне вино) вважається справжнім еліксиром молодості. Попри високі ціни на це вино (ціна на пляшку доходить до 1 500). Японці не соромляться випити чарку зміївки за обідом для збереження молодості та здоров'я.

Ні дня в чотирьох стінах

Ні в 25, ні у 80 років японця не застанеш на дивані перед телевізором. Якщо молодь підкорює Фудзіяму, катається на серфі, занурюється на дно побережжя Окінави, співає в караоке, ходить на концерти чи просто гуляє вулицею, то пенсіонери грають в гольф, займаються спортивним бігом, йогою чи танцями, зустрічаються з друзями і проводять багато часу з родиною. Активний відпочинок дуже важливий не тільки для фізичного, але й для психологічного здоров'я.

Онсени та особливе ставлення до шкіри

Японки ставляться до шкіри, як до тимчасового дару природи. Тому необхідно доглядати та турбуватися про неї щодня. Так, вони наносять сонцезахисні креми кожного ранку і обирають косметику виключно з високим ступенем захисту SPF, а також час від часу беруть на прогулянки легкі парасольки.

Кілька разів на тиждень красуні влаштовують собі дні без макіяжу. У цей час на шкіру наносяться лише очищуючі та зволожуючі засоби, жодної декоративної косметики.

Попри те, що ванну легше прийняти вдома, мешканці Японії все ще влаштовують банні дні в термальних джерелах раз у тиждень. Розпарюючи шкіру в теплій воді, за допомогою японських мочалок (бавовна, конопля, льон) дівчата знімають омертвілі клітки шкіри, після чого натирають тісло маслом з рисових висівок. Воно має у складі антиоксиданти та вітамін Е: саме вони активно змагаються зі старінням епідермісу.

Доречі, вдома японки додають у воду морської солі, ароматичні масла та трави, щою нейтралізувати негативний вплив стічної води на шкіру.

Противіковий масаж

Попри фарфоровий колір обличчя, мешканці країни, де сходить сонце можуть повихвалятися гладенькою та підтягнутою шкірою, відсутністю другого підборіддя та пігментних плям. Але справа не лише в хорошій спадковості: щоденно дівчата роблять антивіковий масаж.

Особливість масажу – "пробудження" дрімаючих м'язів обличчя сильними натисками на шкіру, до того ж рухати руками потрібно дуже повільно, щоб розігнати лімфу. Шкіра повинна бути захищеною від косметики і зволожена кремом, молочком чи маслом.

Рибячий пілінг

Відлущувати омертвілу шкіру можна за допомогою тих самих рибок виду Garra rufa довгожителі почали ще у 2006 році. Але, крім ніг, японські салони пропонують очищення лиця та всього тіла. Такі рибки не лише очищують шкіру, роблять її м'ягкою і призупиняють ріст кутикули.

Духовна краса

Японці нікуди не поспішають, вони не метушаться і не дратуються лишній раз, зберігаючи всередині себе баланс. Для них життя – це шлях, а не перегонки, де потрібно дійти до фінішу першим. Можливо, їх внутрішня гармонія – один із найважливіших секретів довголіття, який вони передають від покоління до покоління.

Напевно і у наших читачів є власні секрети внутрішньої та зовнішньої краси. Розкажіть про них, адже така інформація буде корисною кожному в осінь.

Джерело.

2ogoloshenya