Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Загальний об'єм кокаїну, який щодня споживають у Лондоні, становить 23 кілограми.

Про це йдеться в дослідженні криміналістичної лабораторії Королівського коледжу в Лондоні, пише Sky News. Якщо судити за цими відомостями, в Лондоні споживають більше кокаїну, ніж в Амстердамі, Барселоні та Берліні разом взятих, і більше, ніж в будь-якому іншому європейському місті.

Дослідження грунтується на аналізі стічних вод у Лондоні. Вчені шукали у воді бензоілекгонін, що виділяється в людському організмі після вживання кокаїну. Аналіз показав, що чиста кількість кокаїну, який споживається в Лондоні щодня – це 23 кілограми, що є еквівалентним близько 500 тисячам доз. Щодня в Лондоні споживають 8 тонн кокаїну загальною роздрібною вартістю понад 1 мільярд фунтів.

У дослідженні йдеться, що загалом кокаїн у Лондоні споживають рівномірно упродовж тижня з невеличким підйомом споживання у вихідні. Таким чином, кокаїн у столиці Великобританії можна вважати наркотиком щоденного споживання, а не рекреаційною речовиною, яку споживають на вихідних.

Для порівняння, у Барселоні щодня споживають 12,7 кілограма кокаїну, в Берліні й Амстердамі близько по 4,6 кілограма. На перерахунку кожного мешканця міста Лондон входить до п'ятірки лідерів за споживанням кокаїну.

На першому місці знаходиться Бристоль з 3,5 грамами чистого наркотику в день на 1000 мешканців. Амстердам на другому місці (3,3 грама), Цюрих на третьому (3,1 грама), а Лондон на четвертому, тут споживають 2,8 грама кокаїну на тисячу мешканців щоденно.

Кокаїн – другий за популярністю наркотик у Великобританії після марихуани. Він вважається речовиною класу А, за зберігання якого передбачено до семи років в'язниці.

Джерело.

2ogoloshenya