Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

За останні п'ять років Євросоюз інвестував в Україну понад 15 млрд євро. Це більше, ніж інші країни.

Про це під час дебатів у Європарламенті щодо ситуації в Україні заявила віцепрезидентка Європейської комісії, висока представниця ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні, пише УНІАН.

"Після 2014 року ми зібрали для України найбільший пакет підтримки в історії Європейського Союзу – на суму понад 15 мільярдів євро. Ми інвестували більше в Україну, аніж будь-яка інша країна у світі. І жоден інший партнер не інвестував в Україну так багато, як ми це здійснили", - наголосила Могеріні.

Водночас Угода про асоціацію між Україною і ЄС вже сприяла зростанню у торгівлі на майже 50%.

"Ми підтримали створення тисяч нових робочих місць та допомогли за допомогою децентралізації надати більш високої якості послуги для громадян", – сказала Могеріні. 

Вона наголосила, що від 2014 року питання ситуації в України завжди залишається актуальним для обговорення в ЄС.

"І певною мірою я стурбована, що це питання вислизає немов би проблеми зникають. І я вдячна Європейському парламенту за включення цього питання у порядок денний. Це питання наступного понеділка також перебуватиме на порядку денному Ради ЄС із закордонних справ саме тому, що я хочу подбати, аби увага стосовно ситуації в Україні не зменшувалася у цей момент", - заявила Могеріні.

Вона висловила переконання, що з часу перших дебатів щодо України, які відбулися п’ять років тому, Україна пройшла дуже довгий шлях, що в першу чергу стало можливим завдяки налаштованості українських громадян, їхньої незмінної підтримки роботи заради кращої країни.  У цьому зв’язку Могеріні заявила, що впродовж цих років ЄС завжди був на стороні українських громадян.

Могеріні повідомила, що 14 жовтня на засіданні Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС вона разом з українським міністром Вадимом Пристайком мають заявити, що Євросоюз і Україна ніколи не були такими близькими. 

Джерело.

2ogoloshenya