Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Міністр іноземних справ РФ Сергій Лавров виключив можливість врегулювання ситуації на Донбасі за сценарієм, що не відповідатиме Мінським домовленостям. "Формулу Штайнмаєра" він назвав "компромісом".

Голосну заяву по Донбасу Лавров зробив в інтерв'ю "Першому каналу".
Лавров запевнює, що ніяких "планів Б" по реалізації Мінських домовленостей "бути не може". "Формулу Штайнмаєра", на яку Кремль так наполегливо штовхає Київ, голова МІС назвав "компромісом".
Він скаржився, що Порошенко не хотів йти на вимоги Москви внести до Конституції України "особливий статус"для окупованого Донбасу.
"Колишній президент України Петро Порошенко на "нормандському форматі" сказав, що він не може надати особливий статус, тому що він не знає, кого вони оберуть (на місцевих виборах – ред.)", - видав Лавров. Ніяких доказів цього він не надав.
Голова МІС РФ уточнив, що слідом за "формулою Штайнмаєра" вони чекають від Києва амністії для терористів "Л/ДНР", закріплення особливого статусу" для Донбасу в Конституції України, яка, по суті, є закріпленням контролю Москви над нині окупованими територіями.

Джерело.

2ogoloshenya