Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який нині є депутатом Верховної Ради від президентської партії "Слуга народу", виграв чемпіонату світу з боротьби в Нур-Султані (Казахстан).

Жан переміг у фіналі вагової категорії до 87 кілограмів, пише 24 спорт.

У вирішальному поєдинку Беленюк зустрівся з угорським борцем Віктором Лорінцом, який займає 3-й рядок світового рейтингу. Жан виграв з рахунком 2:1.

На шляху до фіналу Жан переміг хорвата Івана Хуклека й мексиканця Альфонсо Лейву Йепеса. У чвертьфінальному поєдинку Жан переміг білоруса Ніколая Стадубу.

Для українця це вже друге золото чемпіонату світу. Уперше Жан виграв світову першість у 2015 році у Лас-Вегасі. У 2014 році Беленюк став бронзовим призером, а у 2018-у – срібним.

Додамо, Жан Беленюк є депутатом Верховної Ради України IX скликання від партії "Слуга народу". Уже завтра, 17-го вересня, Жана чекає робота у Верховній Раді.

Джерело.

2ogoloshenya