Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Голландія офіційно вимагає від Росії видати обвинуваченого у справі про збитий "Боїнг" Володимира Цемаха, але офіційний представник російського МЗС Марія Захарова відмовилася відповідати це на питання.

Про це пише російський Інсайдер. За словами журналістів, звільнений Апеляційним судом Києва Цемах разом з іншими обміняними росіянами приземлився у московському аеропорту Внуково.

"Спочатку треба визначити його правовий статус, а це питання коментує не МЗС, а Тетяна Москалькова. Коли його правовий статус буде визначений – тоді звертайтеся до нас", – сказала Захарова і відмовилася відповідати на питання, чи видасть Росія обвинуваченого Цемаха Голландії.

Уповноважений з прав людини Тетяна Москалькова на таке ж питання видання заявила, що "Цемах залишається обвинуваченим у справі, яку Україна поки не закрила. Відповідно до чинного законодавства він може свідчити по відеозв'язку, або приїжджати для свідчень до суду, а потім повертатися в Росію".

"Про вимогу Голландії щодо його видачі мені невідомо, з цим питанням слід звертатися в Генпрокуратуру", – підкреслила Москалькова.

2ogoloshenya