Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Грандіозне дослідження, захопивше результати аналізу ДНЗ 1, 8 млн людей зі 100 країн, показало, що після Ізраїлю більше всього людей з єврейською генетикою по відношенню до населення конкретної країни проживають у Венгрії.

Це навіть більше, ніж в США. Йдеться про концентрацію етнічних євреїв чи носіїв єврейської крові по відношенню до загального числа населення.

Дослідження провела компанія MyHeritage на базі її даних при співпраці з доктором Даніелем Стацки – спеціалістом в області єврейської демографії з Інституту дослідження єврейської політики.

Серед 4981 жителя Венгрії, включеного в базу даних MyHeritage, 7,6 % мали як мінімум 25% єврейської ДНК. Це означає, що їх бабуся чи дідусь були євреями.

Для порівняння: у США цей показник складає всього 3,5%, а в Канаді – 3%

Що стосується "внутріньоєврейських справ", то у 12,5% учасників дослідження було від 10% і більше ашкеназської ДНС. У США цей показник складає всього 4,7%, а в Канаді – 4%.

У 4,2% мешканців Венгрії ашкезської ДНК від 50% і більше. У США таких всього 2,3 %. За словами доктора Стацки, це означає, що у Венгрії проживають близько 130 000 людей з понад, ніж 50% єврейської ашкеназської ДНК. Це більше, чим свідчили різноманітні соціологічні оцінки. Так, згідно офіційного перепису населення за 2013 рік, у Венгрії проживали тоді всього 10. 965 євреїв.

Варто відзначити, що дослідження MyHeritage анонімне, тоді як офіційний перепис – ні. Можливо, саме цим частково пояснюється величезна різниця між цифрами, крім інших причин – наприклад, свідоме покриття свого єврейства через страх антисемітизму чи щирої невідомості про приналежність до єврейства через те, що цей факт приховували пращури учасника дослідження.

Ще одне дослідження професора Андреса Кобача показало, що в цій країні живуть від 73. 000 до 138. 000 людей з 50% і більш єврейською ДНК.

Дослідження також показало, що багато мешканців Венгрії навіть і не знають про наявність у них єврейських коренів. Так, 39-річний Джозеф Бальнаі дізнався про це випадково з результатів аналізу ДНС, який він зробив як жарт внаслідок "подарунку" своїй коханій. За його словами, у сім'ї ходила легенда про єврейські корені, але завжди сприймались не більше, ніж казка. Але здавалося, що у джозефа 37,6% ашкеназської єврейської ДНК.

Інший венгр, 70-річного віку, з'ясував, що він єврей на всі 100%. Точніше, на 98% ашкеназ і на 2% сефард. Хоча давним-давно його похрестили в католицькій церкві. За його словами, у сім'ї ніколи не говорили про єврейські корені, і тому йому доведеться "переварювати" новину, що на нього звалилася.

Однак, за словами дослідників, ці дані  здивували не лише нововиявлених євреїв, але й вчених-демографів.

Єврейська спільнота Венгрії – одна з найстаріших в світі. Вона виникла в 70 році н. е. – після руйнування Другого храму.

Джерело.

2ogoloshenya