Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

В США на Apple і Samsung подали до суду після дослідження на замовлення газети Chicago Tribune, яке показало перевищення норм випромінювання смартфонів.

Приводом для звернення до суду стало дослідження Chicago Tribune, в якому журналісти з'ясували, що заявлений в документації до смартфонів рівень SAR (Specific Absorption Rate, енергія електромагнітного поля, яка поглинається тканинами тіла людини за одну секунду і характеризує рівень шкідливого впливу гаджета на організм) перевищує норму, повідомляє "Прайм".

Результати опублікованої перевірки 11 моделей смартфонів – чотири iPhone (iPhone 7, 8, 8 Plus і X), три Samsung Galaxy (S8, S9 і J3), три Motorola (e5, e5 Play і g6 Play) і BLU Vivo 5 Mini – і стали причиною позову групи американців до суду.

Вони звинуватили Samsung і Apple в тому, що вони навмисне приховували справжній рівень випромінювання SAR. Про те, яку компенсацію позивачі хочуть отримати від техногігантів, не повідомляється.

Проведене "згідно з федеральним правилам в акредитованій лабораторії"дослідження показало, що випромінювання від iPhone 7 – одного з найпопулярніших смартфонів – перевищувало безпечні показники. Крім того, виявлене випромінювання більш ніж удвічі перевищувало ті показники, про які компанія Apple повідомила федеральним регулюючим органам в ході власних випробувань.

В ході дослідження популярного смартфона Samsung Galaxy S8 з'ясувалося, що, якщо підносити його на відстань 2 мм і ближче до тіла людини, випромінювання перевищує норму в п'ять разів.

Деякі виробники телефонів, в тому числі Apple, відкинули результати проведеного дослідження.

Джерело.

2ogoloshenya