Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Стрімке танення льодовиків у Гренландії, де лише в липні розтануло 179 млрд тонн льоду, сталися пожежі в Сибірі, на Алясці, в Канаді та в Амазонії, у червні та липні цього року привело до викидів десятків мегатонн вуглекислого газу до атмосфери. Все, що відбувається – це надзвичайна кліматична ситуація, заявив на саміті G7 генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

"Сьогодні вона набагато гірша, аніж у Парижі (на момент прийняття Паризької згоди по клімату у 2015 році), і наукові відомості це підтверджують. Як відзначають експерти Міжурядової групи по зміні клімату, ми повинні утримати підвищення температури в рамках 1,5 градуса за Цельсієм до кінця століття, досягти нульового рівня викидів вуглекислого газу до 2050 року, на 45% скоротити викиди парникових газів до 2030 року", - сказав він.

Гутерріш відзначив, що країни повинні докладати більше зусиль для виконання Паризького договору. Багато обіцянок по боротьбі зі зміною клімату не виконуються. Ба більше, заходів, передбачених згодою, більше недостатньо.

"Саміт "Великої сімки" – чудова можливість звернутися до міжнародної спільноти… Країни "сімки" повинні стати прикладом для інших", - додав генсек ООН.
Він підкреслив, що липень 2019 року був найжаркішим місяцем в історії, і 2015-2019 роки, скоріш за все стануть, найжаркішими роками за всю історію метеоспостереження.

"Згідно з відомостями Всесвітньої метеорологічної організації, рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досягнув найвищої відмітки за всю історію людства: такий рівень концентрації СО2 існував 3-5 млн років тому, тоді й температура була значно вищою, і рівень моря був від 10 до 20 метрів вищим", - підсумував генсек.

Джерело.

2ogoloshenya