Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Українські заробітчани, які працюють за кордоном, все частіше інвестують зароблені кошти в нерухомість у себе на батьківщині.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє видання FinancialTimes.


Левова частка українських трудових мігрантів на сьогодні виїжджає на роботу в Польщу. Переважно це жителі західних регіонів України, розміщених навколо Львова, де проживає близько 1 мільйона осіб.

В 2018 році заробітчани за допомогою банківських переказів відправили додому рекордні 14,4 мільярда доларів, однак через недовіру до місцевих банків вони все частіше інвестують в інші активи – переважно у нерухомість.

В результаті навколо міст ростуть багатоповерхові житлові комплекси, і забудовники кажуть, що трудові мігранти є одними з найбільших клієнтів.

Крім заробітчан з західної частини країни, все частіше на заробітки за кордон виїжджають жителі східної та південної України.

“Відсоток мігрантів, що прибувають сюди зі східної та південної України, збільшився. Раніше це були в основному західні українці. Зазвичай вони ходять туди-сюди через кордон )”, – стверджує глава варшавського фонду підтримки українців у Польщі Fundacja Nasz Wybor.

“Досвід має дуже важливий освітній ефект, який підвищує продуктивність повертаються працівників”, – підкреслив аналітик Investment Capital Ukraine Михайло Демків. Цю точку зору підтримують і українські робітники.

В Мінсоцполітики України відзначають як позитивні, так і негативні наслідки робочої міграції– економічні і соціальн. В міністерстві заявили про брак робочої сили усередині країни і приплив твердої валюти.

Джерело.

2ogoloshenya