Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Метеостанція за полярним колом зафіксувала неймовірно високу в історії температуру в Арктиці.

Згідно з інформацією Національної адміністрації океанічних та атмосферних досліджень (NOAA), метеоролічна станція в Швеції до півночі від полярного кола в липні зафіксували рекордну для арктичного регіону температуру в 34, 8 градусів по Цельсію (94, 6 за Фаренгейтом).

Рекордна температуру зафіксували 26 липня в невеличкому шведському форпості Маркусвінса, котрий розташований на південній околиці полярного кола. Кліматолог Дік Арндт заявив, що дані були проаналізовані та перевірені Шведським метеорологічним інститутом.

Площа льоду в Північному Льодовитому океані скоротилась на 19,8%. Це навіть більше, ніж було зафіксовано в 2012 та 2015 роках, коли вже встановлювали температурні рекорди.

Кліматолог Роберт Роде заявив, що з 90% вірогідністю 2019 рік стане другим найжаркішим за всю історію спостережень, відстаючи лише від 2016 року.

Джерело.

2ogoloshenya