Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Парламент Чорногорії не зміг прийняти законопроєкт про легалізацію одностатевих шлюбів, оскільки депутати з керівничої коаліції, які представляють етнічні меншини, проголосували проти. 

«Парламент Чорногорії в середу не зміг схвалити законопроєкт про легалізацію одностатевих шлюбів, тому, що проти цього проголосували депутати менших партій керівної коаліції, що представляють етнічні меншини», - йдеться в повідомленні Balkan Insight..

Згідно з проєктом, одностатеві пари визнаються законним подружжям, однак не мають таких прав, як традиційні подружні пари. Одностатевим подружжям заборонено усиновлювати дітей. Також, одностатеві пари не будуть визнаватися сім'єю.

Депутати від головної керівної Демократичної партії соціалістів, соціал-демократи й депутати Ліберальної партії підтримали законопроєкт, але представники партій етнічних меншин, які є частиною керівної коаліції (Боснійська партія, BS, Хорватська громадянська ініціатива, HGI й албанський Forca), виступили проти. Опозиційні депутати не підтримали ініціативу.

Нагадаємо, Чорногорія вперше намагалася легалізувати одностатеві союзи у 2014 році, але ця спроба також провалилася.

Джерело.

2ogoloshenya