Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

За останній рік в британські університети намагалися поступити майже 20 тисяч жителів Китаю - на 30% більше, ніж роком раніше. Це більше, ніж число заявок в університети з Північної Ірландії.

Великий попит серед китайців на британську освіту пояснюється тим, що навчання в Великобританії вважається престижним серед представників середнього класу Китаю. Також британським університетам вигідно приймати студентів з Китаю та інших країн за межами Євросоюзу, тому що для них вартість навчання може бути значно вище, ніж для європейців і британців.

Ще один фактор - це торгова війна США і Китаю, розпочата президентом Дональдом Трампом. На думку директора Оксфордського центру вивчення системи вищої освіти Девіда Пелфреймана, конфлікт США і Китаю змушує китайських студентів звернути увагу на навчання в Великобританії. Нарешті, привабливість британських вузів викликана і ослабленням фунта.

В цілому за підсумками року 81 340 абітурієнтів з країн, що не входять в ЄС, подали заяви на навчання в Великобританії. 50 тисяч абітурієнтів були громадянами ЄС.

Кількість росіян, що надходять в британські вузи, в останні роки падає. Дані показують, що за 12 місяців, що закінчилися 30 червня, заяви подали лише 750 росіян. Роком раніше їх було 870. Найбільш високий показник був зафіксований в 2015 році - 1300 осіб.

Джерело.

2ogoloshenya