Російська Федерація виплатить заборгованість перед Радою Європи, "коли настане остаточна ясність з відновленням прав її делегації у Парламентській асамблеї організації".

 

Про це заявив глава російського МЗС Сергій Лавров, пише РІА "Новости".

 

"Ми про це говорили неодноразово - повне відновлення прав, і ми будемо готові виплатити ті внески, які ми утримували через неприйнятне, дискримінаційне ставлення до делегації Федеральних Зборів РФ", - заявив Лавров.

 

Нагадаємо, Росія мала погасити заборгованість перед Радою Європи до 30 червня, в іншому випадку у Комітету міністрів Ради Європи виникає право почати нову санкційну процедуру проти боржника (1 липня тривалість прострочення платежів з боку РФ перевищить 2 роки).

 

Заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак напередодні заявив, що російська влада не поспішає гасити свій борг перед Радою Європи, попри наявність "політичного рішення" з цього приводу і про погашення заборгованості до 30 червня "не йдеться".

 

26 червня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без обмежень, попри порушення принципів Ради Європи.

 

Представники 7 держав-членів Ради Європи в ПАРЄ оголосили про спільні дії на знак протесту проти безумовного повернення росіян.

2ogoloshenya