Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Сінгапур – одна з найрозвиненіших країн світу, один із “азійських тигрів”. Ця республіка площею 712,4 кв. км розташована на однойменному острові та ще 57 малих островах. Населення – понад 5,1 млн осіб. Про життя нашої громади у цій державі розповідає керівник  “Українського клубу” Віталій Чайка.

На консульському обліку Посольства України в Сінгапурі перебувають 278 осіб. За неофіційними даними тут проживають 500 українців.

Більшість українців, які нині мешкають у Сінгапурі, прибули до цієї країни упродовж останніх 10 років. Це люди 25-45 років, які мають вищу освіту та можуть розраховувати на висоокоплачувану роботу в країні. Сінгапур вже давно став бізнес-хабом Азії, запропонувавши низький рівень податків, легкість ведення бізнесу та відсутність корупції і тим привабивши міжнародні компанії та банки, що розташували тут свої головні офіси.  

Ким працюють

Українці Сінгапуру – це високопрофесійні спеціалісти у таких сферах, як інформаційні технології, біотехнології, фінанси, торгівля та морська сфера, члени їхніх родин. Проте не лише місцевий бізнес потребує професіоналів з України – багато наших співвітчизників отримали запрошення на роботу в сінгапурські науково-дослідних установах, а дехто викладає у вищих навчальних закладах. Студенти й аспіранти з України теж обирають сінгапурські вузи, що мають високі рейтинги у світі. Своє місце в Сінгапурі знаходять і українські музиканти й танцюристи, які беруть участь у виставах або викладають свою майстерність місцевим учням. Українці обирають Сінгапур не лише через гідні умови праці, але й з огляду на високий рівень безпеки та зручності життя, адже цю країну можна сміливо назвати містом, збудованим для людей.

Середня зарплата та ціни

Середня зарплата досягнула рівня 5483 SGD (USD 4047) у місяць в першому кварталі 2016 року. Так повідомляють статистики Сінгапуру. Ціна на картоплю – один сінгапурський долар за штуку (еквівалетно 0,74 доларів США), оренда житла в середньому обійдеться у 2000 сінгапурських доларів (1476 доларів США).

 Віза

Віза коштує не дорого, 30 SGD, і оформлюється онлайн протягом 3 днів. Процедура дуже проста. Дістатися можна різними авіакомпаніями через Туреччину або Арабські Емірати.

Як влаштуватись на роботу

Робота тут потребує конкретних дозволів, що визначають термін перебування в Сінгапурі. Місто-держава є привабливим місцем для проживання і надає прекрасну можливість праці, дуже хороший живий стиль, чудову освіту і безпеку. Тому українці часто застосовують статус постійного резидента, що забезпечує вищий рівень безпеки в разі втрати роботи. Як правило, українці прагнуть залишитися в Сінгапурі на постійній основі, як і представники інших національностей.

Жодних хабарів!

Сінгапур – країна, де усі процедури прописані. Чітко функціонують всі установи. Нема корупції та хабарів. Все за законом. Дуже багато корисної інформації є онлайн. Багато чого можна зробити онлайн, не виходячи з дому. На вулицях безпечно ходити у будь-який час. Люди доброзичливі та ввічливі.

Допомагає іммігрантам те, що в Сінгапурі є фейсбукові групи експатів – людей, які діляться своїм досвідом щодо адаптації в країні та відповідають на запитання новачків із задоволенням. Велике значення в адаптації українців у Сінгапурі відграє Українське Посольство. Його співробітники завжди нададуть інформаційну допомогу та не залишать наодинці з питаннями та проблемами. А в “Українському клубі в Сінгапурі” кожен українець може зустріти своїх однодумців, співвітчизників, друзів. Там українство Сінгапуру проводить свята, співає пісень, передає знання про традиції українського народу дітлахам.

До речі, Сінгапур – це також країна, де найлгеше створити бізнес. Тут велика підтримка правил захисту інтелектуальної власності, є ряд каналів вирішення спорів. Також податкова система Сінгапуру відіграє важливу роль в залученні іноземних інвесторів до берегів Азії. Сінгапур є одним з кращих і привілейованих портів в світі. 

Кухня  

Тут ви знайдете ресторани на будь-який смак. Китайські, індійські, малайські, корейські, італійські, японські, турецькі та багато інших. Головні страви Сінгапуру: chili crab – краб з великою кількістю соусу з перцю чилі. Його часто замовляють з ніжними булочками. Laksa soup – це дуже популярний суп на основі кокосового молока з локшиною і морепродуктами також гострий. Satay – це дрібненькі шашлички з баранини, яловичини і курки. Подаються з арахісовим гостро-солодким соусом. Dumplings – це найніжніші пельмені з рисового борошна, які готують на парі, також їх смажать або варять з них суп.

Найчастіше люди обідають в так званих фудкортах – просторих павільйонах, по периметру яких розташовано безліч маленьких кухонь зі стравами з усіх азіатських і не тільки країн. Готують дуже швидко, не більше 5 хвилин. Харчуватися в таких місцях вигідно і смачно, в середньому обід вартує 4-10 сінгапурських доларів.

Джерело.

2ogoloshenya