Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Представниця Хорватії Марія Пейчинович-Бурич обрана генеральним секретарем Ради Європи.

Як повідомляє “Європейська правда“, на виборах у середу, 26 червня, хорватка перемогла вже в першому раунді – при тому що фаворитом вважався бельгієць Дідьє Рейндерс.

За Пейчинович-Бурич проголосували 159 депутатів ПАРЄ, що становить абсолютну більшість голосів – на один голос перевищує необхідний мінімум. Рейндерса підтримали 105 депутатів.

“Як свідчать джерела в депутатському корпусі, на користь представниці Хорватії, голови МЗС та віце-прем’єра цієї країни, стало бажання членів ПАРЄ вдруге в історії обрати жінку керівником Ради Європи. Також на її користь активно агітували представники східноєвропейських держав”, – пише “ЄП”.

Українська делегація не брала участь у голосуванні на знак протесту проти рішень Парламентської асамблеї РЄ. Однак на попередньому етапі, коли голосували представники урядів, Україна підтримувала саме Пейчинович-Бурич.

56-річна Марія Пейчинович-Бурич представляє партію HDZ (Хорватська демократична співдружність), дружню до України. Крім того, через суперечності із сусідкою, проросійською Сербією, Хорватія напевно не стоятиме на відверто проросійських позиціях, пише видання.

“Наступний генеральний секретар має сам турбуватися про свою легітимність (для української делегації), а не ми, – заявив голова делегації ВР України Володимир Ар’єв перед голосуванням ПАРЄ. – Він або вона матиме дуже складну задачу на найближчий час із тим, щоби впоратися із новою кризою, з якою зіткнулася організація”.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, в якій запросила Росію повернутися до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу без виконання будь-яких вимог.

На знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму проти РФ українська делегація вирішила призупинити роботу в ПАРЄ та вийшла із сесійної зали.

Свої заяви з приводу рішення ПАРЄ оголосили Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

26 червня ПАРЄ ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації Росії без жодних обмежень, попри порушення РФ принципів Ради Європи.

Сім національних делегацій, включаючи українську, оголосили демарш через повернення Росії до ПАРЄ.

 Джерело.

2ogoloshenya