Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Особи у віці до 26 років не будуть платити прибутковий податок, - випливає з декларацій уряду і Міністерства фінансів Польщі.

Про це повідомляє "Радіо Польща" з посиланням на проект Ради міністрів, передає УНІАН.

Заступник міністра фінансів Польщі Петро Новак заявив, що молоді люди відчують дію цієї податкової пільги.

"Це досить значна пільга, оскільки, якщо порахувати, скільки грошей щорічно буде залишатися у ваших гаманцях, то де-факто можна сказати, що, як мінімум, так звана тринадцята зарплата. Якщо хтось заробляє мінімальну зарплату, тобто 2250 злотих без вирахування податків, то за рік він зможе заощадити понад 1600 злотих. Це, практично, тринадцята зарплата", - сказав віце-міністр.

Політик додав, що ще більше вдасться зекономити тим, хто заробляють більше: "Якщо ми говоримо про середню заробітну плату, яка становить 4765 злотих, то за рік в гаманці залишиться близько 4600 злотих. Можна сказати, що це більше тринадцятої зарплати. З цієї точки зору, це дуже революційна зміна в нашій країні".

Податкові пільги для осіб віком до 26 років були одним з пунктів так званої п'ятірки Качинського. Крім іншого, в "п'ятірці" мова йшла про розширення програми Родина 500 плюс на першу дитину, виплату тринадцятої пенсії пенсіонерам і створення локальних автобусних маршрутів.

Джерело.

2ogoloshenya