Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Мільярдер Стівен Шварцман пожертвував Оксфордському університету 150 млн фунтів. Частина з цих коштів піде на створення окремого інституту, присвяченого дослідженню етичності штучного інтелекту. Сума пожертвування рекордна для Оксфорда: в університеті стверджують, що не отримували подібних сум з часів епохи Відродження.

Шварцман, пише The Independent, побоюється загроз з боку неконтрольовано розвивається штучного інтелекту.

«Штучний інтелект може принести багато користі, але також потенційно він становить небезпеку», - заявив мільярдер. Він вважає, що штучний інтелект повинен розроблятися етично.

На відміну від багатьох інших меценатів, які підтримують Оксфордський університет, Шварцман там не вчився, але одного разу побував у стінах навчального закладу в 1963 році, коли йому було 15 років. Шварцман - відомий прихильник Дональда Трампа, він знайомий з президентом США і підтримував його політичну кампанію.

Віце-канцлер Оксфордського університету Луїс Річардсон заявила, що її не бентежать політичні погляди Шварцмана. «Невже ви думаєте, що ми відмовимося від найбільшого в наш час пожертвування, яке дозволить сотням академіків і тисячам студентів працювати на благо людства?» - сказала вона.

Джерело.

2ogoloshenya