Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Військові США виклали у відкритий доступ відео, на якому, за їхнім твердженням, наведені докази причетності Ірану до інциденту з танкерами в Оманській затоці.

Запис опублікувало Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM) 13 червня.

Як ідеться в повідомленні CENTCOM, на короткому чорно-білому відео можна побачити військовослужбовців Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), які, перебуваючи в патрульному катері, знімають міну, що не розірвалася, з корпусу танкера Kokuka Courageous в Оманській затоці.

За словами представника Центрального командування Білла Урбана, ще вранці в четвер американські літаки засікли поблизу другого атакованого судна Front Altair катери КВІР.

Пізніше такі самі катери, за твердженням американських військових, намагалися наблизитися і до Kokuka Courageous, однак американський есмінець Bainbridge перший підійшов до судна і взяв на свій борт членів екіпажу. Після цього іранці, за твердженням Урбана, все ж підійшли до танкера і забрали міну, що не розірвалася.

Раніше Урбан повідомив телеканалу CNN, що, знімаючи міну з танкера, іранські військові намагалися приховати свідчення своєї причетності до інциденту.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявив, що Іран несе відповідальність за напади на танкери. Вашингтон направив в Оманську затоку ракетний есмінець у зв'язку з інцидентом.

Тегеран відкидає звинувачення США про причетність до атак на судна.

Джерело.

 

2ogoloshenya