Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Картинки по запросу Президент Словаччини заявив про можливість дострокових виборів у зв'язку з убивством журналіста

Президент Словаччини Андрій Кіска заявив, що шукатиме переговорів з політичними партіями та наполягатиме на формуванні нового уряду або проведенні дострокових виборів.

Таке рішення глава Словаччини ухвалив у зв'язку з резонансним вбивством журналіста-розслідувача Яна Кучака.

"Я почну переговори з політичними лідерами про те, як вони уявляють майбутнє... і як відновити довіру людей до їх власної держави. Зараз я бачу два варіанти", – заявив президент Андрій Кіска в телевізійному зверненні.

Нагадаємо, що 27-річний журналіст Ян Кучак і його дівчина були застрелені в своєму будинку в місті Велка-Мака в Словаччині. Кучак працював над темою про шахрайство з грошима ЄС і можливу причетність до цього італійської мафіозного угрупування Ндрангета.

Злочин спровокував у Словаччині масові протести, під час яких учасники мітингу вимагали відставки голови МВС Роберта Калінака. Раніше у зв'язку з убивством журналіста у відставку пішов міністр культури Словаччини Марек Мадаріч, а також помічниця прем'єр-міністра Марія Трошкова і глава Радбезу Вільям Ясан.

Також поліція Словаччини заявила про затримання одного підозрюваного у вбивстві журналіста-розслідувача Яна Кучака і його подруги.

Джерело

2ogoloshenya