Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Народний депутат від фракції партії “Народний фронт” Андрій Тетерук п’ять років проходив військову службу за контрактом у Збройних Силах Російської Федерації.

Повідомляє портал АНТИКОР з посиланням на ЗМІ.

Про це йдеться у біографії політика, командира добровольчого батальйону ГУ МВС «Миротворець», оприлюдненій на відповідній сторінці у Вікіпедії.

Згідно з біографічними даними, депутат Андрій Тетерук народився у Вінниці, однак з 1990 по 1994 рік навчався у Московському вищому загальновійськовому командному училищі імені Верховної Ради РСФСР.

Після навчання у військовому училищі служив п’ять років за контрактом у російській армії. Андрій Тетерук служив на посадах командира взводу, командира мотострілецької роти та командира розвідувальної роти.

У 1999 році теперішній народний обранець прийняв українське громадянство і переїхав до України, де розпочав кар’єру військового. У жовтні 2003 року Андрій Тетерук проходив стажування в поліцейській академії імені Хосні Мубарака в Єгипті, а у 2004–2005 роках перебував у складі миротворчої місії сил ООН у Косові.

У 2006–2007 роках політик взяв участь у другій миротворчій місії в Косові, по завершенню якої вийшов на пенсію й очолив відділ безпеки одного з торговельних центрів у Києві.

У мережі Facebook з’явилися деталі воєнної біографії політика. Зокрема, стало відомо, що у складі Збройних Сил Російської Федерації Андрій Тетерук брав участь у захоплені аеропорту в Сербії.

Відомо, що штурм аеропорту “Слатіна” у Косово в червні 1999 року був елементом так званого “Приштинського кидка”. У ніч з 11 на 12 червня 1999 року батальйон російських десантників за кілька годин здійснив марш-кидок з Боснії в Косово. В результаті ними було взято під контроль аеропорт “Слатіна” (нині Міжнародний аеропорт Приштини), через який планували прибути на місце сили НАТО. В операції взяли участь дві сотні бійців, пряму трансляцію операції вів телеканал CNN.

Джерело.

2ogoloshenya