Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Поки що вчені не можуть побороти старість, але говорять про те, що можна відстрочити найбільш неприємних її супутників – хворобу Альцгеймера або Паркінсона. Як повідомляють фахівці, головне - вчасно запідозрити що мозок починає старіти. Одним із сигналів, які допоможуть це визначити є втрата нюху.

Ця інформація була оприлюднена в дослідженні Technical University Munich, повідомляє Medicalxpress.

Ініціатори дослідження говорять про те, що втрата нюху може вказувати на нейронну хворобу, таку як хвороба Альцгеймера або Паркінсона.

Вчені повідомляють, що деякі нейрони або їх класи старіють швидше інших.

"І втрата нюху є одним з перших клінічних ознак природного старіння, що може супроводжуватися нейродегенеративними захворюваннями, такими як хвороба Альцгеймера або Паркінсона", - говорить професор Ілона Грюнвальд Каден.

Це дослідження проводять на плодових мух. Вони так само, як і люди, мають властивість втрачати нюх. У ході спостережень було виявлено кілька ключових генів і механізмів, які сприяють цій віковій дегенерації.

Так само вчені встановили, що окислювальні процеси значно впливають на зміни в нейронах. Вони провокують накопичення реакційноздатних кисневих сполук в клітинах або тканини, а це загрожує тимчасовими або постійними ушкодженнями і прискореного старіння.

Існує і зворотний зв'язок: зупинка окисного процесу за допомогою введення антиоксидантів повністю зупинила втрату нюху, а отже, і дегенеративні процеси в мозку.

Джерело.

2ogoloshenya