Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Махатхіру Мохамаду мало доказів причетності Москви до катастрофи.

Прем'єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад поставив під сумнів провину Росії у збитті пасажирського літака "Боїнг" рейсу МН17.

Про це він розповів в інтерв'ю японським журналістам, пише Malay Mail.

Мохамад заявив, що його країні потрібні "серйозні докази " причетності Москви до збиття літака. За його словами, Малайзія прийняла висновки Міжнародної слідчої групи щодо розслідування трагедії у тому, що літак був збитий російською ракетою, але не впевнена, що ракета була запущена Росією.

"Вони звинувачують Росію, але де докази? Ми знаємо, що ракета, що збила літак, є ракетою російського типу, але вона також могла бути виготовлена ​​в Україні", – сказав малайзійський прем'єр.

"Потрібні серйозні докази, які б показали, що її випустили росіяни. Це можуть бути українські "повстанці", це може бути український уряд, тому що вони теж мають таку ж ракету", - сказав Махатхір Мохамад.

Російський слід в катастрофі MH17. Реакція світу

Ще один аргумент для сумнівів, який наводить прем'єр Малайзії, полягає у тому, що, на його думку, російський уряд – дуже дисциплінований, і він не міг допустити збиття пасажирського літака.

Також голова уряду Малайзії висловив невдоволення, що його країни не була залучена до дослідження "чорної скриньки" збитого "Боїнга".

На заяви Махатхіра Мохамада вже відреагував уряд Нідерландів – він вимагає роз'яснень від Малайзії, повідомляє NOS.

Міністерство закордонних справ Нідерландів заявило, що йому відомо про заяви прем'єр-міністра Малайзії. "Ми попросили малайзійську владу дати пояснення заяв прем'єр-міністра Махатхіра", - сказав представник відомства.

ВІДЕОУкраїна долучиться до фінансування переслідування винних у авіакатастрофі МН17

 

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура, за даними слідства, був збитий над контрольованим сепаратистами районом Донецької області. Всі 298 людей, які перебували на борту літака, загинули.

У травня 2018 спільна розслідувальна група (JIT), яка займається розслідуванням збиття малайзійського Boeing над Донбасом 17 липня 2014 року, презентувала проміжні результати своєї роботи. Цього разу слідчі встановили, що ЗРК "Бук", з якого було безпосередньо збито Boeing, належить до 53-ї зенітно-ракетної бригади російських ЗС, яка дислокується в Курську.

Катастрофа MH17. Інфографіка

Джерело.

2ogoloshenya