Сьогодні, 20 травня, представники Київської асоціації військових аташе відвідали з робочим візитом Центр розмінування Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ, що у місті Кам’янець-Подільський.

Про це повідомляє офіцер відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони Андрій Агєєв.

Метою візиту 25-ти представників воєнно-дипломатичного корпусу із 22 країн світу до Центру розмінування було обговорення поточних питань розвитку в Україні національної системи протимінної діяльності та протидії саморобним вибуховим пристроям, залучення міжнародної уваги до проблемних питань у цій сфері, які мають місце на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, а також активізації співробітництва з іноземними державами.

 

Начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков ознайомив гостей з навчально-матеріальною технічною базою Центру розмінування, системою підготовки саперів, водолазів та кінологів.

 

Також проінформував представників військових аташе про діяльність Центру розмінування за напрямком пошуку, знешкодження (знищення) саморобних вибухових пристроїв, зокрема розповів про досвід роботи військових саперів з саморобними вибуховими пристроями в районі проведення ООС/АТО протягом останніх п’яти років.

 

Наприкінці візиту для гостей було організовано оглядову екскурсію Кам'янець-Подільським державним історичним музеєм-заповідником "Кам'янець-Подільська фортеця".

2ogoloshenya