71 населений пункт області знеструмлено.

18 травня на Хмельниччині пройшла сильна гроза, після чого до Оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області почали надходити повідомлення про підтоплення приватних домогосподарств.

Про це повідомляють у прес-службі ДСНС в Хмельницькій області.

Найбільше шкоди негода завдала у Хмельницькому, Славутському, Ізяславському, Дунаєвецькому, Городоцькому, Старосинявському, Старокостянтинівському, Полонському районах та в м. Хмельницький.

Надзвичайники здійснювали відкачування води з прибудинкових територій за допомогою пожежних насосів встановлених на автомобілі, переносних та мобільних мотопомп.

Рятувальники Хмельниччини 53 рази залучались до ліквідації наслідків негоди. Силами оперативно-рятувальних підрозділів області проведені роботи по відкачуванню води із підвальних приміщень, дворів 96-ти приватних  домоволодінь.

Загалом до ліквідації негоди було залучено 30 одиниць техніки, 33 мотопомпи та 113 чоловік особового складу.

 

В результаті грози 2 повалених дерева та підтоплення вулиць, дворів та підвальних приміщень приватних домогосподарств. По причині спрацювання автоматичних систем захисту електроліній та електророзподільного обладнання знеструмлено 71 населений пункт у 12 районах області.

Для ліквідації наслідків негоди створено координаційний штаб під керівництвом першого заступника голови Хмельницької ОДА та мобілізовано сили та засоби для боротьби з стихією.

Роботи по ліквідації наслідків негоди тривають.

2ogoloshenya