Вчора, 15 травня, в міжнародний день сім'ї в перинатальному центрі відбулася презентація спільного проекту Департаменту охорони здоров'я ХОДА та Головного територіального управління юстиції Хмельницької області " Мама має право ".

Місто Кам'янець - Подільський стало другим в області, де майбутні матері зможуть отримувати оновлену якісну інформацію та консультації з усіх юридичних, правових та інших питань, що стосуються материнства та спрощення процедур оформлення документації.

Захід відкрили начальник Головного тер.управління юстиції Хмельницької області Віктор Худняк, начальник управління охорони здоров'я Юрій Пливанюк та головний лікар закладу Олександр Гурський, повідомили на своїй сторінці у Фейсбук медики.

Начальник управління охорони здоров`я Кам‘янець-Подільської міської ради Юрій Пливнюк зазначив, що проект наразі є досить актуальним, адже їм доводиться неодноразово зіштовхуватися із юридичними питаннями, які майбутні матері не завжди взмозі вирішити.

Цю думку поділяє і керівник Кам’янець-Подільського перинатального центру Олександр Гурський.

Як правильно оформити немовля після народження? Які документи потрібні, щоб отримати соціальну допомогу? Як отримати пільги для багатодітних сімей? Відповіді на усі ці та багато інших запитань можна отримати в рамках проекту «Мама має право»

Інформативні навчання в рамках " Школи відповідального батьківства " Кам' янець-Подільського перинатального центру будуть проводитись щотижня за участі професійних юристів, психологів, працівників держ. установ соціального захисту міста та управління юстиції.

 

2ogoloshenya