З 13 травня у Хмельницькій області стартувала активна фаза спецоперації з протидії захворюваності на кір.

Мобільні бригади розпочали здійснювати вакцинацію в закладах освіти.

З 13 до 24 травня проводиться імунізація дітей віком до 18 років та дорослих з груп ризику, які відвідують організовані колективи. Ці заходи були рекомендовані Оперативним Штабом МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні, як невідкладний захід у відповідь на спалах кору в регіоні для зниження захворюваності й смертності серед дітей, віком до 18 років.

Ці заходи введено в дію, відповідно до рішення штабу ТЕБ та НС та розпорядження голови Хмельницької ОДА. Було розроблено та затверджено План підготовки й проведення додаткових заходів з імунізації у Хмельницькій області.

Представники Департаменту охорони здоров’я та обласного Центру громадського здоров’я підтримують постійний зв’язок з представниками Міністерства охорони здоров’я через мережу Інтернет. Таким чином координують спільні дії для більш ефективного вирішення актуальних питань, що стосуються проведення у Хмельницькій області спецоперації з протидії захворюваності на кір.

 

Однак, виконання цих заходів не скасовує планові заходи з імунізації в області згідно з Календарем профілактичних щеплень, а також додаткових заходів з вакцинації проти кору серед дітей, віком до 6 років і дорослого населення, повідомляють в Хмельницькому обласному Центрі громадського здоров’я.

 

2ogoloshenya