Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Апеляційний суд Києва залишив на волі екс-боксера Петра Очеретяного, від удару якого на початку року загинув капітан УДО, кам'янчанин Василь Хмелюк.

Про це повідомляє кореспондент «КРАПКИ» із залу суду.

Нагадаємо, що ввечері 2 січня в Печерському районі столиці між Очеретяним і Хмелюк виник конфлікт. Очевидці розповідають, що сварка розпочалася через те, що автомобіль, у якому їхав офіцер із родиною, нібито мало не збив собаку спортсмена. Після короткої розмови Очеретяний завдав удар, який став фатальним.

 

Спочатку екс-боксер Очеретяний вніс заставу в 600 тис. грн (при цьому, за даними прокуратури, він ніде офіційно не працює) і вийшов із СІЗО. Прокуратура оскаржила це рішення, і підозрюваний опинився за ґратами. Однак через два місяці знову вийшов на волю. Прокуратура подала ще одну апеляцію. Слідчі заявляли, що Очеретяний може переховуватися від слідства, якщо експертиза встановить, що смерть настала саме від його удару, а не від падіння на асфальт. Справа в тому, що одразу після інциденту підозрюваний поголив бороду та переховувався, але потім сам з’явився до відділку.

Сам підозрюваний і його адвокати наполягали на тому, що екс-боксер не залишить межі Києва та  прив’язаний до сім’ї: у нього дружина та дві малолітні доньки (у вдови Хмелюка однорічний син).

Зрештою вчора, 13 травня, Апеляційний суд Києва ухвалив рішення не брати Очеретяного під варту, а клопотання прокурора задовольнити частково: застосувати до підозрюваного цілодобовий домашній арешт, заборонити йому спілкуватися зі свідками та відібрати документи.

На судовому засіданні були присутні колеги загиблого Хмелюка, його друзі, мати та дружина. Мати загиблого не стримувала сліз, а коли суд дав слово підозрюваному Очеретяному, вдова Хмелюка вигукнула: «Подивися матері Васі в очі!» До цього вона розповідала «КРАПЦІ», що екс-боксер лише формально вибачився перед її родиною. На цьому засіданні Очеретяний знову повторив: «Я співчуваю. Мені шкода, що так вийшло. Я не винен».

2ogoloshenya