пляж і зона відпочинку в 1970-ті роки

Про події минулого, які вже стали історією нашого краю.

1795 рік. Указом Катерини ІІ затверджувався першим єпископом Брацлавської і Подільської єпархії член Синодальної контори й архімандрит ставропігіального Донського монастиря Іоаннікий (Никифорович-Полонський). Його було висвячено в єпископа у Великому Успенському Соборі Кремля. У 1795 році Поділля було поділено на дві провінції: Брацлавську і Подільську. Особливим указом Катерини ІІ ще від 12 квітня 1795 року було засновано нову православну єпархію з назвою провінцій Брацлавської і Подільської.

1905 рік 13 травня (30 квітня за старим стилем. У Кам’янці-Подільському виїзна сесія Одеської судової палати засудила російського революціонера Сергія Андропова до позбавлення всіх прав стану та до безстрокового заслання на поселення у Тобольську губернію. В 1901 році як агент газети «Искра» нелегально виїхав до Росії за що його і заарештували.

1994 рік. Кам’янець-Подільська райдержадміністрація затвердила статут закритого акціонерного товариства «Подільський цемент».

1997 рік. У Кам’янці-Подільському продано з аукціону бар «Десертний» на вулиці Шевченка (згодом — ресторан «Стрілець»).

2013 рік. у Кам’янці-Подільському відгуляли найбільший весільний фестиваль – «Весільна фортеця-2013». На якому хмельничанка Каріна Турчинська стала найкращою нареченою України.

2ogoloshenya