Райунівермаг "Смотрич" 1980-ті роки

Про історію та людей Кам'янеччини

1962 рік. У Кам’янці-Подільському в міському Будинку культури завершилися засідання виїзної сесії Хмельницького обласного суду. Бандитів із сокирами Віктора Стахурського та Олександра Гловачевського засуджено до розстрілу.

1971 рік. У Кам’янці-Подільському завершила роботу четверта Подільська історико-краєзнавча конференція, що розпочалася 10 травня. Передумовою скликання конференцій стало відродження краєзнавчого руху та регіональних досліджень. Започатковані Подільські історико-краєзнавчі конференції у середині 60-х років минулого століття, у час так званої хрущовської відлиги, протягом 1965–2000 років їх відбулося тринадцять. На четвертій історико-краєзнавчій конференції прозвучало 84 доповіді краєзнавців про Поділля.

1973 рік. У Кам’янці-Подільському змінився редактор газети «Прапор Жовтня»: побачив світ перший номер цього видання, який підписав до друку як редактор Віктор Едуардович Спігер. 17 червня 1973 року його обрали депутатом Кам’янець-Подільської міської ради. Останній номер «Прапора Жовтня», який Віктор Едуардович підписав до друку, вийшов 12 серпня 1978 року.

1995 рік. У Кам’янці-Подільському у великому залі кінотеатру «Юність» виступали «Кролики» — Володимир Мойсеєнко та Володимир Данилець.

1999 рік. До Кам’янця-Подільського прибула факельна естафета «Біг миру».

2004 рік. У Кам’янці-Подільському в селищі Смирнова (Павлова, 20) відкрито амбулаторію сімейної медицини.

 

 

2ogoloshenya