Про історично важливі події, які трапились 7 травня на Кам’янеччині.

1818 рік У Кам’янці-Подільському російський імператор Олександр І оглянув (25 квітня за старим стилем) пам’ятки Старого міста, лікарню, міську тюрму, божевільню, прогулювався по бульвару; на обід до себе запросив губернатора, віце-губернатора, предводителя дворянства.

 

1920 рік Симон Петлюра знову прибув до Кам’янця-Подільського. Цього разу його візит був коротким. Він одразу по прибутті провів нараду з окремими міністрами та знову відбув на фронт.

1964 рік цього дня у Кам’янці-Подільському на базі дільниці зрідженого газу міськводоканалу створено госпрозрахункову експлуатаційну контору зрідженого газу, яка згодом стала Кам’янець-Подільською філією відкритого акціонерного товариства «Хмельницькгаз».

2001 рік. У Кам’янці-Подільському урочисто відкрито залізничну зупинку в селищі цукрового заводу.

 

2004 рік. У Кам’янці-Подільському на мікрорайоні Жовтневий (Космонавтів, 8) відкрито амбулаторію загальної практики та сімейної медицини.

 

2018 року 7 травня поблизу Бакоти на Хмельниччині археологи Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника знайшли давньоруське поховання. Скелет чоловіка молодого віку, поруч ми знайшли срібну жіночу прикрасу - лунницю та залізну пилку. А поблизу села Підгірне в урочищі «Жеребки» місцеві краєзнавці випадково натрапили на бідон із друкованою продукцією повстанської підпільної мережі ОУН часів визвольних змагань українського народу в 40-50-ті роки ХХ століття, а також на особисті речі підпільників.

2ogoloshenya