Вкотре міська дитяча художня школа стала бенефіціаром Програми підтримки обдарованих дітей, дитячих та молодіжних творчих колективів комунальних установ міста. 

Завдяки проекту 15 учнів ДХШ здійснили поїздку на ХІІ всеукраїнський фольклорний фестиваль «Писанка-2019», який відбувся в Коломиї 4-5 травня. До конкурсу готувалися заздалегідь. Кращі учні ще після проведення в школі Тижня писанкарства розробляли ескізи авторських подільських писанок і вдосконалювали навички.

 

На фестивалі у конкурсі писанкового розпису взяли участь 150 учнів з позашкільних навчальний закладів та закладів середньої освіти з Івано-Франківської, Хмельницької, Тернопільської областей та Києва. Викладач школи, майстриня писанкарства Тетяна Щербина налаштувала дітей на плідну позитивну працю.

 

І наші учні виявились кращими - вони привезли одинадцять нагород!

 

І місце здобули Дар’я Бурбенко, Катерина Топчієва, Марія Когунь, Анастасія Цмикайло; ІІ – Софія Козак, Тетяна Шинкаренко, Тетяна  Червоняк; ІІІ – Марія Бартащук, Мар’яна Жмудовська, Даніела Лисак, Єлізавєта Гаврилова.

 

5 травня учасники та почесні гості фестивалю святковою ходою пройшли від міської ратуші до площі перед Музеєм писанкового розпису, де конкурсанти отримали нагороди, а далі відбувалися мистецькі заходи фестивалю.

2ogoloshenya