Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У Кам’янці-Подільському створили інтерактивну експозицію «Тисяча років європейського костюму».

Сьогодні, 1 травня, у Вірменській криниці на площі Польський ринок відбулося відкриття еспозиції.

Майстер з пошиття історичних костюмів Ірина Шухтуєва створила цілу експозицію старовинного одягу.

Реалізувати задум допомогли творче об’єднання «Кам’яний острів», а також викладачі та студенти кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

З цієї нагоди був організований майстер-клас зі середньовічних танців, який провела гостя з Києва, викладачка Влада Самойлова, а молодь радо підтримала ініціативу.

Жінки настільки цікавились модою, що каретам, які перевозили сукні, дозволялось безперешкодно перетинати лінію фронту, – розповіла завідувач, професор кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва, доктор мистецтвознавства, професор Наталія Урсу, яка завітала на відкриття експозиції.

– Такі карети з фігурінами – манекенами того часу, приїжджали і в маєтки на Поділлі, про що існують архівні підтвердження.

Наталія Олексіївна переконана, що такі заходи сприятимуть розвитку інтелектуального руху, будуть спонукати відвідувачів вивчати своє минуле, дізнаватись, як жили люди на Подільській землі багато століть тому, чим цікавились, у що вдягались.

 

 

Джерело:vdalo.info

2ogoloshenya