Незрозуміло з яких причин, але жодні вибори в Кам'янці-Подільському не обходяться без скандалу.

Напередодні на декількох інформаційних сайтах з'явилася інформація про те, що окружна комісія № 193 здійснила порушення під час закупівлі канцтоварів, які були необхідні для проведення виборів.

Першим цю інформацію поширив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов на свої сторінці у Facebook.

 

В якості доказів чиновник до допису прикріпив скріншоти із сайту "ProZorro".

Як зазначає Нефьодов у своєму дописі, очікувана вартість закупівлі була 190 тис. грн, а договір підписали на 18.9 млн грн.

Наша редакція вирішила більш ретельніше перевірити інформацію, яка була оприлюднена чиновником. Напри великий жаль пересвідчитись в правоті Нефьодова нам не вдалося, оскільки сайт "ProZorro", на який він посилається, на момент створення сюжету просто не працював.

Тоді ми звернулися до іншого ресурсу, де також публікується інформація про публічні закупівлі. Виявилося, що інформація оприлюднена заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України Максимом Нефьодовим не відповідає дійсності. Зокрема в договорі чітко зазначається сума закупівлі. А в списку позицій зазначено канцтовари та їх кількість.

Таким чином інформація опублікована паном Нефьодовим відверта брехня.

Але навіть незважаючи на те, що вибори в місті та й взагалі в 193 виборчому округу пройшли без порушень і в цьому неабияка заслуга членів ОВК інформація, а точніше відверта брехня яку оприлюднив замміністр Нєфодов вже поширилася в інформаційному полі країни. Прикро, що замість того щоб ретельніше перевірити інформацію чиновник просто поливає брудом професіоналів, які чесно та добросовісно виконували свої обов'язки.

Ну, але ж куди нам простим кам'янчанам до рівня замміністра?

2ogoloshenya