Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Слідчі ДФС у Хмельницькій області отримали доступ до банківської документації ряду підприємств, які сплачували пайові внески в розвиток інженерно-транспортної інфраструктури Хмельницького і мали стосунок до безоплатної передачі в комунальну власність міста спортивно-розважального центру з плавальним басейном на вул. Зарічанська, 11 Ж.

 

Про це свідчать ухвали Хмельницького міськрайонного суду від 25 березня, повідомляє Вечірній Кам'янець з посиланням на НГП.

 

За матеріалами досудового розслідування, 21 вересня 2016 року Хмельницька міська рада прийняла рішення №58 «Про надання згоди юридичним та фізичним особам на безоплатну передачу в комунальну власність громади міста Хмельницького спортивно-розважального центру з плавальним басейном на вул. Зарічанській 11 Ж.

 

Відповідно до вказаного рішення, надано згоду ТОВ «Приват-Інбуд», ТОВ «Мегатек», ПП «Форвард», ТОВ «Золота Середина», ТОВ «Астеліт-Поділля», ТОВ «Український матеріально-технічний ресурс», ПП «Оксамит», ТОВ «Будсервіс», ЖБК «Квартал-Буд 2» та двом ФОПам на безоплатну передачу в комунальну власність міста спортивно – розважального центру з плавальним басейном в рахунок сплати коштів по договорам про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Хмельницького на загальну суму 22 млн 803 тис. 155 гривень.

Водночас правоохоронці з’ясували, що ТОВ «Приват-Інбуд» протягом січня-вересня 2014 року здійснено продаж майнових прав на нежитлове приміщення в спортивно-розважальному центрі з плавальним басейном по вул. Зарічанській, 11 в м. Хмельницькому на загальну суму 19 млн 532 тис. 400 грн. ряду суб’єктів господарювання, а саме: двом громадянам на суму 1,3 млн грн, ТОВ «Золота Середина» – 2,89 млн грн, ПП «Оксамит» – 640 тис. грн, ТОВ «Будсервіс» – 700 тис. грн, ЖБК «Квартал-Буд 2» -590 тис. грн, ЖБК «Квартал-Буд» -590 тис. грн, ТОВ «Мегатек»- 5,71 млн грн,  ПП «Форвард» – 4,15 млн грн, ТОВ «Астеліт-Поділля» – 1,84 млн грн, ТОВ «Український матеріально-технічний ресурс» – 1,03 млн грн.

 

Разом з цим, всупереч вимогам п. 185.1 ст. 185, п. 187.1ст. 187 Податкового кодексу України, ТОВ «Приват-Інбуд» не нараховано податкові зобовязання з ПДВ із зазначених операцій з продажу майнових прав на нежитлове приміщення на загальну суму 3,90 млн грн.

 

Крім цього, як стверджує слідство, троє громадян, маючи підконтрольні ТОВ «ПриватІнбуд», ТОВ «Мегатек», ПП «Форвард», ТОВ «Золота Середина», ТОВ «Астеліт-Поділля», ТОВ «Український матеріальнотехнічний ресурс», ПП «Оксамит», ТОВ «Будсервіс», ЖБК «Квартал-Буд 2», протягом 2015 року провели безтоварні фінансово-господарські операції щодо придбання будівельних матеріалів та виконання будівельно-монтажних робіт з 30 підконтрольними житлово-будівельними кооперативами. Це спричинило ухилення від сплати податків, зборів (обовязкових платежів) на суму 14,72 млн грн.

2ogoloshenya