Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

ТОВ “Агрохолдинг 2012” (Городок, Хмельницька обл.), що належить співвласникам мережі гіпермаркетів “Епіцентр-К” і “Нова лінія” Галині і Олександру Герегам, планує купити у великого виробника пива і безалкогольних напоїв ПрАТ “Оболонь” (Київ) активи у Хмельницької області.

 

Про це йдеться в оприлюднених матеріалах Антимонопольного комітету, повідомляє Економічна правда.

 

Згідно з матеріалами АМКУ, відомство може видати дозвіл на покупку активів у вигляді цілісного майнового комплексу. Йдеться про заготівельно-перевалочну базу та Закупянський комбікормовий завод (обидва — смт Закупне Хмельницької обл.) і частку в статутному капіталі ТОВ “Агрофірма імені В. Д. Слободяна” (с. Іванківці Хмельницької обл.).

 

Це забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства. Зазначається, що ці три підприємства належать ПАТ “Оболонь”.

 

Корпорація “Оболонь” виробляє пиво, безалкогольні та слабоалкогольні напої, мінеральну воду, снеки, є найбільшим в країні експортером пива.

До її складу входять головний завод у Києві та дев’ять підприємств у регіонах країни.

 

Основні бренди: “Оболонь”, Carling, Zlata Praha, Hike premium, Zibert, Keten, Hardmix, BeerMix, “Десант”, “Жигулівське”, “Живчик”, “Оболонська”, “Прозора”. Корпорація також випускає слабоалкогольні напої Rio, “Джин-тонік”, “Горілка лайм”, “Віскі Вишня”, “Ром-кола”, “Бренді-кола”, Ciber.

 

ПрАТ “Оболонь” у 2018 році отримало 176,9 млн грн чистого збитку проти 288,8 млн грн чистого прибутку роком раніше. Його активи за минулий рік скоротилися на 9% — до 5,2 млрд грн.

 

ТОВ “Агрохолдинг 2012” створене у вересні 2015 року. Його бенефіціарами через венчурний фонд “Оферент” виступають Галина і Олександр Гереги.

2ogoloshenya