Депутат Посітко щоб не платити податки напевно піде в "мери" (ВІДЕО)

Під час останнього засідання сесії "майбутній мер" Посітко назвав свого колегу Валерія Слободяна брехуном. Цей не дивно, адже слова та безпідставні звинувачення це єдине, на що спроможні окремі депутати від ВО "Свобода".

Минає четвертий рік, а Посітко продовжує  піднімати хвилю критики на адресу своїх колег як в міській раді так і до представників в інших органах влади. Проте коли розмова заходить про нього самого та про його діяльність в якості депутата він називає це політичним переслідування. Але  факти річ вперта.

Наприкінці 2017 року депутати міської ради створили тимчасову комісію по перевірці законності розташування будівлі, яка належить (майбутньому меру за версією його помічників) Посітку й знаходиться по вул. Князів Коріатовичів 72 Г.  

Відповідно до чинного законодавства будь-який забудовник, у нашому випадку це Посітко, який планує збудувати певний об'єкт зобов'язаний сплатити пайову участь до міського бюджету. Сплачені кошти спрямовуються на створення інженерно транспортної та соціальної інфраструктури. Простіше кажучи ці гроші використовуються для відновлення та підведення комунікацій, ремонту доріг, тротуарів, дитячих майданчиків). Тобто всього того, що так (відстоює) сам  Посітко.

Чим більша кошторисна вартість об'єкту тим більшу пайову участь повинен сплатити забудовник.

За інформацією, які отримав депутат Валерій Слободян від Відділу державного архітектурно-будівельного контролю кошторисна вартість двоповерхового будинка Посітка становить всього-навського, дуже скромні 1 578 000 грн.

Таким чином пайовий внесок в цьому випадку повинен був становити близько 70 тис. грн.  Натомість депутат Посітко сплатив всього навського 4 450 грн. Фактично бюджет міста недоотримав 65 тис грн.

Визнає можливість порушення і сам Посітко, проте сплачувати 65 тисяч гривень до міського бюджету не поспішає і рекомендує звертатися до суду, який по-перше може тривати дуже довго, а по-друге може використовуватися самим депутатом в різного роду маніпуляціях.

Що ж стосується пільги зі сплати земельного податку ПАТ "Гіпсовик", інтереси якого лобіюють "патріоти"  то слід зазначити, декілька важливих фактів.

По-перше помічник депутата Ірина Шелепницька на даний час продовжує працювати на підприємстві ПАТ "Гіпсовик".

По-друге Михайло Посітко будучи депутатом міської ради працював юрист-консультантом ПАТ "Гіпсовик", про що свідчить його декларація за 2016 рік. Але, як свідчить лист з Державної служби зайнятості з 13 березня 2017 року Посітко став на облік  в Кам'янець-Подільському міському центрі зайнятості як безробітній. Важливо, що директором місцевого центру зайнятості є дружина голови ПАТ "Гіпсовик" Володимира Постового пані Наталя. Чому ж тоді Михайло Посітко змушений був покинути роботу в свого однопартійця. Невже він був настільки поганим юристом, що Володимир Ілліч був змушений його звільнити.

Насправді подібна маніпуляція "патріотами в лапках" була зроблена, для того щоб  Посітко  з командою зміг  через місяць, а саме 28 квітня 2017 року, взяти участь в голосуванні про надання пільги зі сплати земельного податку на 2017 рік для ПАТ "Гіпсовик", що Посітко і успішно зробив, натиснувши кнопку "ЗА".

У випадку, якщо би Посітко продовжував мати трудові відносини із ПАТ "Гіпсовик" і підтримав рішення про надання пільги підприємству в такому випадку він однозначно би порушив закон України "Про запобігання корупції", оскільки відповідно до нього депутат, який одночасно є працівником того чи іншого підприємства, не може голосувати за виділення подібним установам матеріальних благ.

Продовжуючи бути безробітнім  Посітко вдруге проголосував за пільгу для ПАТ "Гіпсовик", вже на наступний 2018 рік. 10 жовтня він та його колектив одноголосно підтримали це рішення.

Таким чином завдяки цим маніпуляціям підприємство, яке очолює колишній роботодавець Посітка Володимир Постовий протягом трьох років змогло зекономити на сплаті земельного податку майже стільки ж скільки і коштує будинок депутата, а саме 1 332 552, 96 грн.

Тобто міський бюджет недоотримав майже півтора мільйони гривень, які б було направлено на розвиток нашого міста. Та ще й недодачу, напевно в якості "подарунку", громада Кам'янця-Подільського отримала небезпечні для здоров'я викиди пилу того ж таки "Гіпсовика".

Що ж стосується Посітка, який перебував на обліку в Кам'янець-Подільському міському центрі зайнятості, як безробітній, ще раз нагадаємо  що керівником центру є дружина Володимира Постового пані Наталя, то депутат за вісім місяців отримав фінансову допомогу від держави в розмірі 17 тис грн.

Це звичайно не мільйони для "Гіпсовика", але хоча б якась допомога для матері двох дітей, дружини  депутата пані Ірини, яка заробляє кошти захищаючи нас від російської агресії на Сході України на відміну від вірного нації Михайла Посітка, за що їй честь і хвала.

На наше суб'єктивне бачення Посітко нагадує головного героя фільму "За двома зайцями". З одного боку його особа позиціонується ним самим та його наближеними як розумний, досконалий та патріотичний українець.

Проте з іншого боку – депутат відкрито відстоює інтереси своїх благодійників, ніде не працює, живе на соціальну допомогу від держави, відмазався від мобілізації, і окрім того, що безпідставно поливає брудом інших людей нічого фактично не робить. Хоча ні, ще з факелом прогулються по місту раз на рік до річниць загибелі.

Яскравий приклад такої діяльності результати роботи комісії по Забудові Старого міста, на створенні якого так наполягав Посітко . Результатів немає жодних.

Але найбільш сумне в цій історії це те, як його помічниця, працівниця ПАТ "Гіпсовик" Ірина Шелепницька характеризує Посітка як майбутнього мера Кам'янця-Подільського.

2ogoloshenya