У Кам’янці-Подільському стартував  весняний призов 2019 (ВІДЕО)

З березня по червень включно в Україні і Кам’янці-Подільському зокрема розпочинаються заходи строкової військової служби до лав національної армії.

Як повідомив військовий комісар Кам’янець-Подільського об’єднаного міського військового комісаріату Володимир Возний, призовні комісії почнуть працювати з першого квітня. Відправка молодого поповнення на навчання здійснюватиметься з восьмого квітня.

Повістку отримують громадяни віком від 18 до 27 років, придатні до служби за станом здоров’я. 50% проходитимуть її в Збройних Силах України. А також в Національній гвардії України, Державній прикордонній службі і Державній спеціальній службі транспорту та зв’язку. Крім того, частина призовників проходитиме навчання в Кам’янець-Подільському навчальному центрі оперативного забезпечення.

Призовники готуються за військово-обліковими спеціальностями, далі перебувають у запасі й у випадку збройної агресії можуть професійно виконувати свій військовий обов’язок. Про поїздку в зону Операції об’єднаних сил мова не йде. Термін служби в армії, відповідно до закону "Про військовий обов'язок і військову службу", для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра – 12 місяців.

Щодо ухилення: військовозобов’язані після пред’явлення повістки повинні з’явитися до військкомату у вказаний строк. На явку дається 10 днів. Якщо документ не дійшов до призовника, він повинен прийти самостійно. В іншому випадку настає кримінальна відповідальність.

За словами Володимира Возного, під час цієї призовної кампанії планується набрати 100 осіб з міста та 80 з району.

Паралельно проводиться призов офіцерського складу. Служба офіцерів запасу триває півтора роки.

За інформацією прес-служби міської ради.

2ogoloshenya