Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

 

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час відвідування Хмельницької АЕС.

 

"Проект енергетичного мосту є, в першу чергу, проектом євроінтеграційним... Цей проект дозволить в перспективі здійснити інтеграцію Об`єднаної енергетичної системи України з європейською мережею ENTSO-E, і Хмельницька АЕС стане пілотною в такий інтеграції", - сказав Порошенко.

Він також повідомив, що реалізація цього проекту дозволить залучити кошти на добудову третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС, повідомляє УНІАН.

 

"Реалізація цього проекту не лише забезпечить збільшення експорту електроенергії з нашої країни, а й дозволить залучити кошти на добудову енергоблоків - кошти європейські, дешеві, довгі. Це відповідає стратегічним інтересам України, нашому баченню майбутнього розвитку енергетики", - зазначив президент.

 

Президент "Енергоатому" Юрій Недашковський своєю чергою повідомив, що проект енергомосту Україна-ЄС передбачає видачу потужності з другого енергоблоку Хмельницької АЕС до країн Європейського Союзу.

 

"Стратегічною метою проекту є синхронізація енергетичної системи України з системою операторів Європейського Союзу. Проект дозволяє зробити перший, дуже вагомий крок у цьому напрямку і передбачає видачу потужності з другого енергоблоку Хмельницької АЕС до країн Європейського Союзу шляхом відокремлення цього енергоблоку від Об`єднаної енергосистеми і підключення його до ENTSO-E", - сказав Недашковський.

 

За його словами, реалізація цього проекту дозволить збільшити експорт електроенергії на 1 ГВт, а довгостроковий експортний контракт дозволить залучити кошти на будівництво третього і четвертого енергоблоків ХАЕС.

 

Він додав, що локалізація обладнання для добудови енергоблоків становитиме 60-70%.

 

Нагадаємо, ще у жовтні 2017 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що Україна планує від 2021 року розпочати роботи із завершення будівництва третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.

2ogoloshenya