Слова кандидата на посаду президента України від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського як найкраще відображають відношення його однопартійців до мешканців Кам'янця-Подільського.

Під час зустрічі з виборцями, яка відбувалася в міському будинку культури пан Кошулинський заявив, що зараз українцям вкрай необхідно заробляти гроші.

Саме в Кам'янці-Подільському однопартієць кандидата в президенти Кошулинського, голова правління ПАТ "Гіпсовик" Володимир Постовий продовжує заробляти мільйони гривень. Пересвідчився в цьому і сам Кошулинський, який відвідав завод перед зустріччю із виборцями. Водночас, якщо що вже слідувати за логікою кандидата, хто не заробляє гроші той або виїжджає або помирає. А якщо точніше мешканці вул. Індустріальної, які вже рік вимагають від місцевої влади вирішити проблему небезпечних викидів підприємства "ПАТ Гіпсовик", інтереси якого відкрито лобіюють депутати міської ради зі складу фракції "Свобода".

"Вечірній Кам'янець" неодноразово публікував матеріали присвячені цій проблемі. Поряд із цим приділили увагу негативній діяльності ПАТ "Гіпсовик" і центрально українські канали.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня минулого року після візиту депутатів міської ради голова правління Володимир Постовий пообіцяв повністю вирішити ситуацію до грудня, встановивши всі необхідні фільтри.

17 грудня на офіційній Facebook-сторінці ПАТ "Гіпсовик" було опубліковано інформацію про те, що на підприємстві було завершено процес встановлення та заміни фільтраційних систем.

Проте, 6 березня мешканці вулиці Індустріальна знову завітали на сесію Кам'янець-Подільської міської ради й повідомили, що підприємство й далі продовжує здійснювати викиди пилу. Люди наполегливо вимагали від депутатів нарешті вплинути на керівництво "Гіпсовика".

Позицію людей підтримали і депутати міської ради, окрім звичайно представників фракції "Свобода", які продовжують захищати керівництво заводу.

В результаті голосування представники ВО "Свобода" відмовилися підтримати рішення, щодо розроблення плану подальших дій стосовно діяльності підприємства.

Згодом головний в місті свободівець  Посітко знову намагався відвести основну увагу від "Гіпсовика" на інші підприємства, а другий по активності пан

 Яриновський взагалі висловив думку, що не вірить мешканцям прилеглих до заводу будинків.

За даними Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА у 2018 році в Хмельницькій області зареєстровано близько 5 тисяч нових випадків злоякісних новоутворень, а померло від онкологічних захворювань більше 2,5 тисяч людей. Кам'янець-Подільський є одним із лідерів в області, щодо онкохвороб.

Від себе можемо тільки додати, що протягом минулого року наша редакція опублікувала ряд матеріалів, в яких чітко було показано прямий взаємозв'язок між представниками фракції "Свобода" в Кам'янець-Подільській міській раді та керівництвом підприємства ПАТ "Гіпсовик".

Можемо припустити, що сам цей зв'язок не тільки пов'язаний якимись ідеологічними зв'язками чи партійністю вищезгаданих осіб. Як показує час представники "Свободи" не зважають на думку людей, а в їхньому випадку і потенційних виборців, звинувачують їх брехні та маніпуляціях.

Як з таким відношенням до громади міста представники "Свободи" можуть розраховувати на підтримку людей чесно кажучи невідомо. Хоча можливо їм і непотрібна така підтримка, адже теж як показав час приходили в міську раду вони зовсім за іншим.

  1. "Свободівці" активно лобіюють інтереси Гіпсовика, голосували за пільги для підприємства.
  2. Отримали земельні ділянки
  3. Не сплачують орендну плату за використання комунальної землі, зокрема Юрій Яриновський.
  4. Не голосують за бюджет та зміни до нього.
  5. Приписують собі здобутки інших політиків та чиновників.
  6. Сформували так активно беруть участь у функціонуванні місцевої фабрики-тролів, де поширюють.

Порадимо представникам місцевого осередку ВО "Свобода" все таки дослухатися до поради Валерія Слободяна.

А що стосується позиції керівництва ПАТ "Гіпсовик" та окремих представників "Свободи" до мешканців вул. Індустріальної, то її яскраво описав згаданий нами єдиний вибір Українців Руслан Кошулинський.

2ogoloshenya