29 березня у міському Будинку культури до 60-річчя з дня заснування народний аматорський ансамбль танцю «Кам’янчанка» запрошує всіх бажаючих на великий ювілейний концерт. Вхід – вільний, початок - о 18.00.

Напрочуд багату й цікаву історію має один з найдавніших колективів міста Кам'янця-Подільського – народний ансамбль танцю «Кам'янчанка», заснований 1959 року. Його назва уособлює юнь чудового куточка українського краю. Своїм іскрометним танцем він заворожує глядачів, будить в них почуття прекрасного ритму, любові до рідної культури. Репертуар колективу відображає високе духовне багатство України.

Фольклорні скарби, віднайдені талановитими хореографами, оживають в репертуарі ансамблю, вдихаючи свіжий подих в його творчість. Відомі на всю Україну подільські танці входять в «золотий фонд» української хореографії.

Уславлений колектив неодноразово брав участь в різноманітних конкурсах і фестивалях. Ансамбль був учасником зарубіжних фестивалів в Литві, Латвії, Болгарії, Естонії, Польщі, Італії, Франції. В 1999 році на конкурсному фестивалі у Франції, на якому були присутні 9 країн, ансамбль «Кам'янчанка» виборов перше місце, і був запрошений в 2001 році взяти участь у фестивалі в місті Парижі. Лише в 2007 році колектив взяв участь в міжнародних фольклорних фестивалях в Угорщині та Франції. А 2012 рік приніс ансамблю Гран-Прі на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва «Радея-Dance» та І місце на Міжнародному фестивалі «Сонце, радість, краса» в м. Несебр (Болгарія).

Сьогодні народний ансамбль танцю «Кам'янчанка» - це міцний сплав творчості, таланту, невичерпної енергії та завзяття його учасників. Його учасники – обдарована молодь, школярі, студенти, які закохані в мистецтво танцю. В основному складі колективу - 40 учасників, в підготовчих студіях навчається талановита зміна – понад 60 дітей.

В репертуарі ансамблю - танці народів світу, але більшість складають танці Поділля.

Ансамбль має гарну матеріально-технічну базу, балетний зал, костюмерний цех. Виступи ансамблю супроводжують фольклорний ансамбль та професійний оркестр народних інструментів.

Джерело. 

2ogoloshenya