28 лютого, згідно з Планом основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, відбулася комплексна перевірка внутрішньообласної системи оповіщення «СИГНАЛ – ВО» з  практичним включенням електросирен.

Про це інформує управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради. Під час перевірки здійснено централізований запуск електросирен системи оповіщення та транслювання інформаційного повідомлення з кризового центру обласної державної адміністрації засобами проводового та FM-радіо.

За даними КЦТ №155 Хмельницької філії ПАТ «Укртелеком», під час перевірки автоматично спрацювало 7 електросирен. Крім того, кам’янчани мали змогу прослухати повідомлення з кризового центру ОДА про стан невиробничого травматизму на території області, а також про наслідки дорожньо-транспортних пригод, що сталися на наших дорогах.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради вважає за доцільне ще раз нагадати громадянам про порядок дій у разі включення електросирен.

Почувши звук сирени, необхідно підійти до найближчого гучномовця (якщо це на вулиці) або увімкнути телевізор (налаштувавши його на канал місцевого кабельного телебачення), радіо чи радіоприймач (налаштувавши його на хвилю УР-1, Радіо Хіт ФM (FM 106,2) та прослухати повідомлення, що буде транслюватись ними. Надалі – діяти відповідно до вказівок та рекомендацій, наданих у повідомленні.

Водночас просимо жителів міста підтримувати в справному стані засоби проводового радіомовлення як одну із важливих складових загальнодержавної системи оповіщення населення.

Джерело. 

2ogoloshenya