У рамках проекту «Твоя формула успіху» з метою формування відповідального ставлення молоді до власного професійного вибору, виявлення професійного інтересу учнів  26 лютого фахівець з профорієнтації міського центру зайнятості Леся Нечитайло провела групову профконсультацію із застосуванням психологічного тестування для учнів 9-го класу, які навчаються в Кам'янець-Подільській школі №15.

Із впровадженням в роботу нової  Платформи для онлайн-консультування «Моя професія» пройти тестування бажаючі можуть в зручний для себе час і ознайомитись з сформованими програмою результатами. Під час групової консультації було зареєстровано 23 учня.

Результати для когось будуть очікувані, а когось приємно здивують. Також відображення професійних інтересів учня є неоціненним методичним матеріалом для класного керівника. Адже він дає змогу краще і повніше розгледіти індивідуальні психологічні особливості своїх учнів: їх пізнавальну спрямованість, внутрішню характеристику кожного з вия-влених інтересів, ансамблеву структуру інтересів у того чи іншого уч¬ня. Те ж саме стосується і негативного ста¬влення учнів до різних видів пізнавальної і практичної діяльності.

Ефективність профорієнтаційної роботи служби зайнятості завдячується також і державній політиці в освіті, яка є безкоштовною і домінуючою в суспільстві. Розпочинається вона з дитячого садочка і продовжується в базових школах, де після закінчення кожен випускник має визначитися із майбутньою спеціальністю.

Джерело. 

2ogoloshenya